Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Genom slöjorna



Du öppnade mina ögon
det tackar jag dig för
Lärde mig människa
utnyttjar godhet för egen vinning
Vi är aldrig närmare jaget
än nära gränsen
då vi står på bron
och hoppar

Det du sade då bär jag med mig
livet ut, glömmer aldrig
du finns med mig varje dag
så lika drag, lika jag
Du lärde dig även i barndom
de vi beroende av
kan bära i fickan en skrovlig flintkniv
och de skär ut hjärtat
därefter går den känslolöse vidare
och bryr sig inte
det är då broar brista
Och vad familjen kan göra
Lantbrukardottern
där brast ett hjärta som var stort
hon gav sitt liv för familjen
en gravsten fick hon

Egoism en farsot som växer
blommande fält överges
trygghet demokrati urholkas
människovärdet dikteras av makthavare
politiker skvalar med retorikvass tunga
tomma ord utan substans
liknelser för ge känsla av samband nej tack
öppna händer rånas på allt den äger
varje människa måste
gå vaksamt som bytet i djungeln

och att veta vad som hände dig
utan bry sig din bakgrund
finns inga ord att skriva, skrev skrivit dem
tusenfalt
allt tillhopa beska droppar dricka

ha en riktigt fin dag idag älskade uggla












Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 56 gånger
Publicerad 2022-07-06 07:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP