Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min mognadsprocess

Svårt att vänja sig vid sig själv
Svårt att vänja sig av med sig själv

Min mognadsprocess tar ofta myrsteg sakta men säkert framåt, och ibland ett elefantsteg bakåt, men sen framåt igen så att jag vid årets slut i alla fall ligger på plus.

Jag kan fastna i rondeller av övertrygghet och mitt ego lutar sig pompöst och självbelåtet bakåt i soffan med en chokladkaka och ännu en medelmåttig film på netflix. Det är de dygn då jag befinner mig i en konstant dvala, men jag märker det alltid till slut när katterna blänger på mig sårat och förebråande.
Livet är skitsvårt ibland men vem har sagt att det ska vara lätt och bekvämt hela tiden.
Jag ser mig i spegeln och upptäcker förfärat att jag har en helt klart läbbig look av en aggressionshämmad frikyrklig karaktär, ni vet en sån där konstant jättesnäll odräglig typ som bär på en tidsinställd bomb som kan explodera exakt när som helst. Jag växte upp i en frikyrklig väldigt aggressionshämmad familj.
Jesus var ta mig fan inte bara en mild, from och snäll person. Mognad var det ja. Hur mognar som människa? Man lär väl skaffa sig några shyssta förebilder. Jimmie Åkesson, Vladimir Putin, Donald Trump för att nämna några. Alla tre riktigt rekorderliga karlar med glimten i ögat. Starka personligheter som mycket gärna finge sitta barnvakt åt ens småbarn. Skämt åsido. Min största förebild är Gud. Vi samtalar varje dag och alltid lär jag mig någonting viktigt och värdefullt.
Svårt att vänja sig vid sig själv och svårt att vänja sig av med sig själv, skrev Gunnar Ekelöf, och jag håller med honom. Tre steg bakåt och fem framåt. Trettioåtta steg bakåt och det börjar osa lite kris. Man gör så gott man kan, man måste ha överseende med sig själv, man är tvungen att förlåta sig själv. Det finns människor som är klart medvetna om sina allvarliga problem men som struntar i att göra något dem eller be om hjälp. Det är bara bra som det är, ingen fara. Förändring är livsfarlig och stört omöjligt. Men bilen är i topptrim och nya utegrillen är det klart bästa i sommar.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 59 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-06 00:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP