Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Gyllene Skuggors Tid


Cirkusdagar

Om dina kaosartade cirkusdagar är över

Och du har blivit en lycklig människa

Du tar dig friheter att snacka skit, förtala

Andra utan bevis och hittar på om andra

För att utnyttja och ägna dig åt maktutövning

I din egen berusning över att vara vid liv

Den du var vill du helst av allt glömma

Då när du vandrade omkring i ungdomlig villfarelse

Och trodde allt var de gamla människornas fel

Sedan blev du äldre själv och numera skäms du

Över vad du en gång varit och din oskuld

Till dina minnen blir ibland övermäktig

Sorgset ser du på världen att den har förändrats

Medans du bara tänkte på dig själv och din karriär

Du tycker andra har kommit någon vart

Och att du bara ligger efter, men du vill vara först!!

Du söker efter bevis hos andra för att hitta bevis

För att din uppfattning om dem ska stämma och vara sann!!

Du läser en slogan på en kurs ”Först in i framtiden”

Och tänker att nu ska dom banne mig få se på din revansch

sedan du lämnade dina kaosartade cirkusdagar

Sedan tycker du att ingenting händer i denna värld

Fast så mycket har hänt trots dina försök

 

Taleptox Skrev

Den 20220706

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 76 gånger
Publicerad 2022-07-06 07:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP