Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Gyllene Skuggors Tid


Paradundersökaren

Jag satt och såg dom marschera förbi

Den begåvade paraden

Full av soldater och fordon med vapen

Som några haft tid till att uppfinna

Och produktutveckla och tillverka

Det satsas mycket pengar på parader

Det har dom all tid i världen för ansåg en chef

Befolkningen blev fattigare och fattigare

En del hade inte ens råd med mat

I slutet av månaden sinade förrådet

Människor vräktes från bostäder

Nästa månad var det nya tag igen

De flesta soldater konformistiskt klädda

I likadana uniformer med likadana vapen

För att ingen smart av dom skulle kunna

Ställas till svars om något mord skedde

Gud Förbjude att så skedde!!

Nej - Det var ledarna som blev ställda till svars

Som oftast skyllde ifrån sig på någon vikarie

Som de pekade ut som en olämplig labil hoppjerka!!

Automatkarbiner, Bomber och granater

avsedda sas det till att försvara folket

medans de höll på med annat

den ringa tid de ansågs ha kvar

”Din arbetstid här tar slut nu” mindes jag

Att en man sagt åt mig för 17 år sedan

Sedan hade jag fortsatt att studera parader

Utmed vägarna står mer civila som förundras

Och inte kan sluta förvånas över uppfinningsrikedomen

Hos de som iscensätter och pådriver parader!!

De flesta parader återkom årligen år efter år igen

Jag hade gjort det till mitt gebit

Den lilla tid jag hade till förfogande

Att undersöka hur dessa parader tar sig ut

I naturen och landskapet

En syssla som andra sysselsättningar!

 

Taleptox Skrev

Den 20220706

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-06 14:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP