Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

midas manic pixie dream girl

dina händer
inte ens i närheten av midas
och ändå
hur de fick mitt hjärta att bli till guld
i halsgropen
låta mig stelna i formen av
din manic pixie dream girl

snart är det ett annat du
som gör telefonen varm mot örat
men som inte heller vet
hur det är att muta sig tillbaka
till de levandes värld
att man ständigt måste vakta sin tunga
när man håller karons mynt
på plats.




Fri vers (Fri form) av Evelina Bramstång
Läst 95 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-07-06 17:55



Bookmark and Share


  SatansSon
snyggt
2022-07-28

  Ulf Carlsson VIP
Allusionerna till grekisk mytologi aktualiserar den alltjämt vanliga manliga objektifieringen av kvinnan.
Fin balans i stroferna!
För min del, som läsare, ser jag gärna att namn som Midas och Karon får versaler i början.
2022-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Evelina Bramstång