Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar om makt och elitism


Finanselitens maktmonopol

"Det har sagts att makten korrumperar, men det är mer sanningsenligt att makten attraherar den korrumperade. Kloka människor är ofta attraherade av andra ting än makt." - David Brinkley


Vem äger världen?

Det är ett par fondjättar, alltså företag som har som affärsmodell att investera i andra företag vilket ger dem ett enormt inflytande på alla börsnoterade företag. Dem största fondjättarna är BlackRock och Vanguard. Dessa fondjättar är inte bara ägare av globala storföretag utan äger även hela industrier såsom teknikindustrin (Big Tech) och läkemedelsindustrin (Big Pharma).
Kortfattat så är det är som en pyramid, uppbyggd av företag där BlackRock och Vanguard sitter på toppen.

Hur påverkas vårt samhälle av detta maktkoncentrat?

BlackRock och Vanguard arbetar aktivt med ägarstyrning för att påverka företagen i en mer politiserad riktning med syfte att uppfylla såkallade "mångfaldsmål" baserat på kön och etnicitet. I Sverige så har toppar inom näringslivet problematiserat hur de lägger sig i styrningen av de svenska börsföretagen, där fondjättarna kräver en implementering av mångfald i såväl bolagsstyrelser och företagen i sin helhet.

BlackRock är den största ägaren av Stockholmsbörsen och Investor med familjen Wallenberg är den näst största ägaren efter dem. Men det är viktigt att notera att BlackRock och Vanguard är de största ägarna av Investor efter Wallenberg. Investor arbetar likt alla andra fondbolag med att påverka företagen att svälja det identitetspolitiska betet och föra verksamheterna in i samma slags mångfaldsinriktning.

Vad blir konsekvenserna?

Allt det här får så klart en effekt. Ägarna vill inte bara förändra företagskulturen utan även hela samhället. Migration, mångfald och mångkultur löser upp gränserna mellan länderna vilket eroderar den nationella identiteten och kulturen.
Det finns inte längre ett tydligt "oss" och det underlättar för den globala finanseliten som ser självständiga nationer som ett hinder för deras globalistiska ambitioner. Taktiken som har och fortsätter användas är den klassiska: söndra för att härska.











Skapa | Skriva av Eros Elton VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-07-07 02:45



Bookmark and Share


  WyS VIP
Bra info, man måste förstå det stora för att förstå det lilla och tvärtom!
Härska genom att söndra och verkningarna av orden överordnad /underordnad....Makt/kontroll!

Tack för bra genomlysning!
2022-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Eros Elton VIP