Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HOVRA


Över huvud över raskad över askad över låten
över given över är det över

ovisshet dansar i otakt
hoppet styr längre ut mot kanten räknar
inte längre stegen

det blommar rikt i dikesgrenen det porlar även där

frågan som hovrar rakt ovanför
får känslor att böja sig
får morgonen att ligga platt
mot tiden
får sommaren att gömma sig
framför mina ögon

hur ska jag hantera min besvikelse
som smiter så fort jag vågar ta fram den

in under soffan längst in mot väggen
där ligger den som vore jag åska och blixt




Fri vers av Igot Tochange VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-07-09 13:49



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En fantastisk text, önskar att jag kommit på själv hur att skriva den, men här är den i alla fall och jag kommer att läsa den endera dagen, när mitt sällskap kommer för att göra mig sällskap
2022-07-09

  Ulf Carlsson VIP
Poeten som helikopterpilot i språkets undflyende landskap.
(Ändra gärna ordföljden i sista radens konjunktiv till "som vore jag")
2022-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Igot Tochange VIP