Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

100 ord: Mitt hjärta är som en gråsten och dina lungor är fyllda av sot


Rökning dödar - så står det på paketet - men bara om man drar röken genom lungorna.

Det var nyårsafton 2005 och jag hade lovat mig själv att bryta. Hosta blod är inte nyttigt har jag hört.

Du var femton/sexton år äldre och dansade redan med en vuxen man. Jag tror inte att vi någonsin kysstes, men att du sa att du nog skulle såra honom om vi gjorde det.

Det var nyårsdagen 2006 och du hade lovat dig själv att bryta. Du sa att du ville lära dig att sova ensam och att morgonluft nog var bra för mina lungor.




Övriga genrer av Daniel_78 VIP
Läst 756 gånger
Publicerad 2006-08-05 14:47



Bookmark and Share


  Anna H
Många löften, många brytningar... Den känns mörk, den känns olycksbådande då jag vet hur starkt ett gift kan vara. Cigaretterna lockar och så gör även den invanda sängvärmen där hemma... Löften är oftast till för att brytas, eller så är det bara jag som plötsligt satte på mig solglasögonen här inne i skumrasket.

I vilket fall som helst så var det bra skrivet och det fick mig att fundera vidare, undra hur det skulle gå. Du fångade min uppmärksamhet och nyfikenhet med dina ord. Snyggt gjort!
2006-08-09

  Ms Lovecraft
Rökning dödar... men det gör livet också. Andas in djupt.
2006-08-08

  himlens hemlighet VIP
fast det är viktigt att röka...jävligt viktigt :)
2006-08-08

    NoMi F
Jag väntar hela tiden på ett
hemskt avslut
när jag läser denna 100 ordare
kanske meningen så?
I alla fall fångade du mig
ur läsarperspektiv
2006-08-06

  Elin S
Snyggt mycket snyggt.
2006-08-06

    ej medlem längre
du är verkligen bra.
2006-08-06

  Ikna
Tänkvärt! Gömmer mycket mellan raderna. Bra gjort!
2006-08-05

  Prometeus
Oj.....
från att först ha ogillat det hela från de första orden (jag dömer nästan - bara nästan - alltid dikter på första orden) till att verkligen gilla detta alstret väldigt mkt!

Fick en stark känsla av denna dikt, trots att jag alltid föredrar korta och koncisa dikter.

Tack för intressant läsning!
2006-08-05

  Markattan
Välskrivet och bra, tycker om ditt alster även om det bär på ett visst mörker.
2006-08-05

  Robert W
det är obehagligt tycker jag.
och extremt träffande med avskalad naken text.

mkt bra.
2006-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP