Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


egen bild


Staplad

Säg du sommar som mjuknat vid blomning
som skördat ditt pollen till frö.
Du som vippar en vågskål där vatten bryter
invid ett blommande ståtligt rö.

Vad gör en sommar om höst, om vinter
varthän har den sin blomning och doft.
Vem sjunger visor om midsommarstång,
när sommar förvandlats till stoft?

Torkad slår veden an höstens mönster
vi fryser samman under filt
Men då, vet du du skönaste ljuvligaste sommar,
invid flammor är det dig som vi minns




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-07-12 21:35



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Oh - denna underbara dikt till det sköna det varma... Tack!
2022-07-13

  Poesia VIP
Ljuvligt beskrivet!

*varm applåd*
2022-07-13

  Anoo Niskanen VIP
Just så! Underbar text.
2022-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP