Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyktig


I tiden mellan hägg och syren
Blomstrade en kärleksaffär
Ljumma nätter under stjärnors sken
Där blickar möts i tystat begär

För här upplöses tid och rum
När doften av hägg dröjer kvar
Och tankarna flödar, men jag blir stum
Inför de flyktiga ögonblick som vi har

Där hänger vi oss till livets delikatess
Hjärtat blottat och kniven mot stupen
Medan mjuka fingrar smeker med finess
Sinnet och slutligen de innersta djupen

Men varje säsong har ett oundvikligt slut
Smyckad av syreners violetta nyans
Därför vårdar vi varje minut
Och binder våra kroppar likt en krans

Och när bladen faller likt så många andra
Så är det bara så det måste vara
Och inte kan vi blommorna klandra
För dom gav oss stunder, helt underbara




Bunden vers (Rim) av Bortom stigen VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-07-12 23:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bortom stigen
Bortom stigen VIP