Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Magdapakten

Solskens-mol, idéstatyn
som den fullständiga framtidsstoden
står stifft medan motpol till inkvisitionen
letar metoden
ja som vårfloden
ovanför, utanför, bortom och under
problemformuleringen i lervällingslegeringen
från vegetariska valfläskregeringen och babords buffébord
sockrade ord och saltade handlingar utan förvandlingar
över land som långt vill, men lika långt till
mol solsken
om du inte förstod än, men floden
inte har den runnit nej
men någon som befunnit sig
där taktstavarna skaver
sagt
att var än makthavarna haver makt
står deras begravningsregalier som trollen i farstun
och deras sminkade fekalier på ämbetets stora skor
stänker bland skänkarna
där folket bor
i landet Magdapakten
har hon ens sagt än
vad viljan i skorna hon går i
ens består i, förutom
missbruk
av utnämningsmakten.




Bunden vers (Rim) av Gustav Stenqvist-Walter VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-07-13 00:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gustav Stenqvist-Walter
Gustav Stenqvist-Walter VIP