Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fem kilometer på sex veckor


omfamnade himlen. Det var så länge 

sedan höftbenen tryckte mot sängunderlaget. 

Så länge sedan jag i verklig mening skrev med 

underlivet. Dagarna försvann i ett töcken, det 

viktigaste var träningen. Maten. Hon knep i bilen, 

gick timmar i skogen, badade i alla små sjöar. Allt 

luktade barr. Allt luktade skönhet. 

På kvällarna efteråt var hon bara lycklig. Sömnen bra. 
Vågade även sig på löpningen. Tränade ländrygg, 

core och såg för första gången i sitt liv sig själv som 

nybörjare. Hon som alltid nästan vunnit allt. Trots 

blodsmaken. 

det var vinden, träden och det närapå gäckande sköna 

i naturen som talade. Rösten påminde henne om 

barndomens 70 tal. Även kärlekens smärta dog av 

de kroppsegna endorfinerna. 

hon skulle ta sig igenom. 

 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-07-13 01:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP