Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dag före superfullmåne

 

har

har du känt dig som

han den där

som ser sig själv

som fåraherde i Anderna

stödd på staven

blicken över flocken

en vind med sand drar förbi

 

har

har du känt dig som

han den där

som måste skriva

en bok till minst

när hans tårar är

småstenar som faller

som lånar varje bokstav

från rymden

när tillfälle ges

 

har

har du varit

han den där

som slets sönder

mellan två moln

där på balkongen

en alldeles vanlig afton

de två duvorna var där

som alltid

som ett tecken tänkte jag

fram till just ikväll alltså...

 

har 

har du varit

han den där

som till slut 

fick kläm på det där

med tacksamhet

som kunde ligga på knä

för sin egen skull

bugande

över frikostigt strödda endorfiner

över hela mitt jag

stunder/ närhet närvaro

universum

blixt & dunder/sol/ allt

forts. följer

 

Aho




Fri vers av Bjarne Nordbö
Läst 195 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-07-13 17:44



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En dikt som fängslar mig från början till slut.
2023-01-15

  Cosmic Johanna
Aho
2023-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Bjarne Nordbö
Bjarne Nordbö