Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


FÖRFÖLJD AV SIN SKUGGA

 
Ibland om natten kan han vakna
till en helt hejdlös gråt
för hans sorger de präglas
av så många osagda förlåt
 
ja man hör hur han brister
och hur hans hjärta slår
för när som samvetet värker
då blir ofta natten svår
 
så många löften de byttes
mot kvinnor vin och sång
han blev av sig själv förförd
och festen den var lång
 
han är nu blott en skugga
av sitt så forna jag
för frestelserna var många
och moralen den var svag
 
visst hans väg har varit lång
men ursäkterna för många
och resultatet av sina val
de såg han aldrig riktigt komma
 
han har försökt att säga stopp
och att läka sina sår
men förföljs ändå av sin skugga
vart än helst han går
 
 
Copyright © AndLou

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-07-14 09:14



Bookmark and Share


  Respons VIP
Eftertankens bittra kalk som plågar författarjaget på natten. Mycket svärta och väl formulerat!
2022-07-14
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP