Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kopparhatten

 

Skrik från Kopparhatten

En grip i sommarnatten

Tronar kronad där

Vid åsens topp han är

Bruten vinge plågar

Han öppnar mun och frågar:

”Var finns de ni hängde?

De som i eken svängde?

Skogens söta tös?

Som trots allt vrål och klös

Fann sin grav bland rågen

Nog henne saknar pågen

Var finns eran knekt?

Vars liv en friskytt släckt?

Borta, borta nu?

I skogen blott ett bu?”

Men gripen får ej svar

Då klorna kronan tar

Aldrig mer vid skogen

Dväljes mer än plogen

Gripen kronan kastar

Och upp i skyn han hastar

Flaxar, vingen smärtar

Han svär och svansen snärtar

Kronan tyst från stupet

Från gripen har förlupet

Där bland bokars täcken

Den faller ned i bäcken

 




Bunden vers (Rim) av Roggebogge VIP
Läst 90 gånger
Publicerad 2022-07-16 01:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roggebogge
Roggebogge VIP