Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att möta en människa är svårt


människor är komplexa
komplicerade
motsägelsefulla

jag är en människa
jag har fullt sjå
med att förstå mig själv

du är en människa
när vi möts
uppstår känslor
medkänslor
motkänslor
likgiltighet

om du vill ha hjälp
kan jag försöka hjälpa dig

du värjer dig
mot att bli förenklad
till patient klient ärende

jag värjer mig
mot att bli förenklad
till mottagare utredare utförare

du står inte ut med förenklingen
jag står inte ut med osäkerheten

när jag styr
rör vi oss från det mänskliga
mot fabriken
där varken du eller jag vill vara

när du styr
rör vi oss mot kaos
vilsenhet
där varken du eller jag vill vara

att vara där du är
är svårt
du rör dig hela tiden
uppåt nedåt
framåt bakåt
utåt inåt
precis som jag

jag böjer mig
för mysteriet
för ödmjukheten
för osäkerheten

litar på
tiden
tilliten
kan styra oss rätt

låter magen tala
låter hjärnan vila

stora öron
liten mun
stort hjärta




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-07-16 05:19



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text med ett fantastiskt avslut.
2022-07-18

    Lena Staaf VIP
De tre sista raderna bör vara ledord inför varje mänskligt möte. Men inte alltid är det så. Våra egna behov och förutfattade åsikter för oss ofta vilse.
2022-07-17

  Angélica Kloberg VIP
En skön beskrivning av hur komplext det är att vara en social varelse!
2022-07-17

  Blomma-Stjärna VIP
livsvisdom och medkänsla
- så j-a bra gestaltat!
2022-07-16

  Eva Helene VIP
Väl tänkt, tillika formulerat.
2022-07-16

  Bo Lövhalka
En bra och tankeväckande text
2022-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP