Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bekräftelser


Regnet
bekräftar yttertak och ytterväggar
omkring mig
i sitt stilla plockande,
sin solida väta;
återskapar husets hinna,
byggnadens form, Per Albinhuset
på pinnmokullen i Norrbotten;
gjuter min stund
och svalkar den ren
djupt inne i nuets färd inåt,
hukande genom slavgörat,
hulkande genom skogsörat,
under sekundernas masserande kattramp
över långdistanserna,
där det är långt från det ena till det andra,
ödehusen traktfasta,
orden osagda genom spegelbilderna,
järnvägsrälsen töjd genom slystråken
mellan Haparanda och Luleå;
kupéfönstren rinnande Daliglas
bortom vaga tankar
som regnet i någon mån bekräftar,
i någon mån förhalar,
under svarta tjärnars hala månglas




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-16 10:40



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Mustigt härligt skrivet. ..!
"Orden osagda genom spegelbilder"
Där har man åkt förbi någon
Enstaka oförglömlig gång
På " järnvägsrälsen töjd
genom slystråken"
Jaa helt hänförande
Som denna Dikt!
Bokmärkes!
;)



2022-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP