Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter att ha växt upp i ett delat "kristet" hem med en troende mor och en ateistisk far som blivit tvångskommenderad ut i de tyska skyttegravarna som ung pojke, kände jag att jag ville "skriva av mig" tankarna kring detta.


Som man bäddar ...

Två saker jag undviker i mitt liv...
politik och religion.
Det finns hur mycket som helst
att prata och diskutera om dessa,
men i årtusenden har det bara lett till
sorger, katastrofer och mord utan dess like,
så jag väljer att leva efter det gamla ordspråket:
"Som man bäddar får man ligga"
Ja allt vi gör i våra liv har konsekvenser,
men om alla valde att bädda med kärlek och
omtanke för andra,
när det kommer till handlingar...
så skulle vi inte behöva,
vare sig religion eller politik.




















Fri vers (Modernistisk dikt) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 132 gånger
Publicerad 2022-07-16 11:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP