Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten handlar inte om mig, bara allmänt om livets förtretligheter.


Jämmer och elände!

 

 

i denna livets jämmerdal

man lider helvetets kval

oturen grinar en i ansiktet

döden har en i siktet

 

himmelsmäktig Gud sig ej bryr

han alla bekymmer skyr

man får kämpa till man blöder

det gäller såväl systrar som bröder

 

otur är visst världens lott

man ska hållas kort

stick ej din näsa ut

då åker du på en strut

 

när man tror att turen vänt

som något himlen sänt

någon på ballongen sticker hål

luften går ur ens arma bål

 

mycken möda, mycket slit

man har inget för sitt flit

det är bara att jobba på

en dag kommer jag allt att få

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Satir) av Öknens Ros VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-07-20 08:46



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Tillvaro som är för trist
för en stackars optimist.
2022-07-21

  överlevaren VIP
Livets utmaningar....
2022-07-21

  Susen VIP
Livets balansgång mellan jämmer och elände .. Bra fångat och fint framfört här
2022-07-20

  Sparvögat VIP
Tro och Hopp, att det finna, är inte alltid så lätt på livets stig…
2022-07-20

  Marita Ohlquist VIP
Här behövs styrka och tålamod
och en tro att världen skall bli god.
2022-07-20

    ej medlem längre
Intressant
Om livet
2022-07-20

  Kungskobran VIP
Hej och hå
bara att kämpa på
2022-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP