Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… BLEKNAR BORT…


b l e k n a r b o r t


B L E K N A R  B O R T

 

suddas gnids vittrar slits

 

minnen av tysta minuter

 

 

B L E K N A R  B O R T 

 

outsagda hyllningar utav

rent osjälviska handlingar

 

tystnad tagning - livet pågår

 

B L E K N A R  B O R T 

 

märken livet ger tvagas ej bort

dem blir likt brännmärken i själ

 

solstreck på överarmarna 

skrubbsår på bara knän...

 

men de vuxnas blindhets oförmåga

 

B L E K N A R  B O R T 

 

barnet plockar blommor

leker i rutchkana dagen lång

badar och bygger sandslott

ler och hoppar från Sten till sten

finner nya vänner att skratta med

 

B L E K N A R  B O R T 

 

bleknar såren, ärren, huggen och försummelse?
bleknar sticksår, slag i magen och kränkningar?

 

B L E K N A R  B O R T 

 

ett clorbad med ammoniak 

kan det hjälpa eller evigt tvagande?

B L E K N A R  B O R T 

 

barn låtsas att det bleknar bort

för dem vuxna vill ha det så eller syskon

sedan om barnet som vuxet vill dryfta

då säger familjen - du bara ältar och gnäller

och drar upp gammalt skit - gå vidare, gå vidare!

B L E K N A R  B O R T 

 

det är ord som aldrig bleknar bort

det är ord som fördjupar skadan rejält

 

det är ord som inte bleker 

det är ord som tatuerar in

som bränner fast ärret för gott

 

B L E K N A R  B O R T 

 

dem som är kallsinniga bryr sig inte

att deras egna ord sticker sista sticket 

när dem säger - släpp taget, sluta älta, gå vidare

det är ord som dem själva behöver släppa taget om

dessa ord av oförmåga att visa omsorg och omtanke

 

B L E K N A R  B O R T   G Ö R  DET  ALDRIG

mildras kan det när dem vänliga orden

och gesterna fås och visar vägen mot tilliten 

 

så låt bistå den drabbade så att det kan

B L E K N A   B O R T 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 269 gånger
Publicerad 2022-07-19 13:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP