Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
15 juli 2022


Dantes lärka (Paradiso XX)

Dante skriver
om en livets lärka

som svävar
uppryckt mot himmelen,

först i kvittrande fågelsång,
sedan stilla tystnad.

Belåten över
sin egen själs
ljuvliga stämma

viras undret
i himmelens särk

och all dess underliga
lilla vingvärk
är som bortblåst

när livet omsveps
i herrens härliga famn.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-19 20:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP