Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Värderingar

Tillvaron kan synas trist
i något avseende.
Leva livet leende
är att hamna på ”grön kvist”.

En stor, lyxigare bil
ser många som gott skäl.
Det grundar sig nog likväl
på om du har råd därtill.

En resa till fjärran land
är något av en hägring.
Där finns så mycket fägring
för den som längtar ibland.

Livet har högre värden
med gedigen kvalité,
och varje sådan idé,
ger stimulans på färden

Njut av sången, musiken,
gläds åt andras lyckorus,
gläds åt sommardagens ljus,
njut av prosan, lyriken.

Motgångar kommer och går,
de blir som hack i livet.
Ta inte allt för givet,
men gör inte dagen svår.

Utnyttja minnenas värld,
ta vara på glädjens stund.
Gör kärleken till en grund
som underlättar din färd.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 55 gånger
Publicerad 2022-07-20 09:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström