Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kring kronbladsporten



Jag föddes som en nerium,
en vissen, väderbiten,
delirium i slutna rum
gav kronan låg och liten.

Min form var ännu obestämd
men blomlös, och apart,
och rodnad ovan rot uppdämd
besviket svedd och svart.

Men i ditt öga var jag stor
och ej en växt i vimlen,
en kronbladsport av pärlemor
som öppnats emot himlen.

Min uppväxt var i stjälk som stack,
jag fick ej kraft som annan,
det regnstoft som jag drömlös drack
var gift, och bladens bannan.

Men i din linda var jag kraft,
den art som sol förnyar,
och en gång, när vi tiden haft
vi färgar röda skyar.



















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 104 gånger
Publicerad 2022-07-21 00:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP