Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag vet inte... fråga inte vad jag tänkte, för det gjorde jag inte...


Hallonbuskar och allt det där

Det var det där med hallonbuskarna som jag planterade förra året. dom är inne i en tonårsperiod säger granen som tror att han vet allt. när jag blir så trött i huvudet, som om du sitter där inne och slår var trettonde sekund med en pianopall, så går jag ut till hallonbuskarna. Jag plockar dom som inte är för unga, men dom finaste finns i mitten och dit når jag inte.

När dagen och natten snurrat runt tillsammans en gång till så kommer jag tillbaka, jag har byggt en stege som lutar i luften. men hallonen är redan döda och hänger som små dödskallar på sina torra grenar. och luften bli luft som är genomskinlig, svart och osynlig. Stegen faller som din pianopall och jag hamnar i hallonbuskarna. liggande på rygg tittar jag på molnen, funderar på att hämta ett sådant till dig, för det skulle vara mycket skönare än den där pianopallen.

Sedan var det det där med asfalten som är lika sprucken som jag. alla kör på asfalten, du vet, precis som du brukar köra över mig med din Volvo V70 fylld av ögonkast och ord. jag har blivigt stum många gånger och på min tredje fot sitter en kedja som går till ett stort klot med texten \"väntande\".

Och så var det om det gula huset med vita broderier som du sydde av mitt hår. bakom huset stiger röken, brinner det eller är det du som eldar känslor för att glömma? men desto mer du försöker glömma, desto mer kommer du att komma ihåg. då du gick dina broderikurser och sa att du visste vad du gjorde, då kärleken var röd, och då hallonen växte längst ut. jag hoppas du ser vad jag tänker för aldrig att jag vågar säga det. jag kanske målar det på det gula huset...

Och i slutet, så var det det här:

Att du är min om du vill
Du är min dröm om du vill
Du är mina andetag

om du vill




Fri vers av Paraply
Läst 639 gånger
Publicerad 2006-08-05 20:46



Bookmark and Share


  fröken
hm. Jag hoppas du förstår att jag menar att jag vill leva som den här texten, och inte att jag vill leva nu, efter att ha läst den här texten, men inte ville det tidigare. eh.
2008-05-11

  fröken
Hej hannapannahhhh!
Jag vill leva efter den här texten. Bara så att du vet.
2008-05-11

  fröken
mums
2008-04-22

    Nudelslabb
på nåt sätt så är den här dikten en av dina allra bästa och en av de bästa jag läst.

någonsin.
2007-09-13

    ingvar VIP
\"Dom är inne i en tonårsperiod säger granen, som tror att han vet allt\". \"Slår med pianopallen\", hallonen \"hänger som små dödsskallar på sina torra grenar\". \"asfalten, som är lika sprucken som jag\" och fler sådana underbara bilder gör denna dikt till ett fint konstverk! Inte - på något som helst sätt - flummig.
Bra! Flera applåder!!
Ingvar
2007-08-15

  verkligen
haha flummigt:D
2006-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Paraply
Paraply