Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den här skrev jag 2022-03-01 men jag satt så till att jag hade inga möjligheter till data men nu har jag det det här är min tolkning och syn på eländet


krig i Ukraina

ett brödra folk i krig desperat i gråt villsna själar i chock 

lamslagna och förskräckta i en aldrig tidigare formad

 

mardröm främande för den frid som förut existerade i

ett stilla vackert land har nu förvandlas till ren och 

 

oförstående ondska mot ett folk som ej var något hot 

eller ville någon illa mot sinna bröder och systrar och 

 

grannar en man har fyllt det med skräck hat och förackt 

och ljudande singnaler och ruiner och fått nästan ett helt

 

folk på flyckt skillt 0ch sepparerat familjer som kanske aldrig 

möts igen någonsin för vad ? ni äter samma mat ni pratar

 

samma språk men olika dialeckter skillnaden är så marginalt

små till att ni är det samma och ett enat folk varför krig varför 

 

denna voltäckt på din grannars land var det här ditt kall ? var 

det här det här du ville uppnå med din kariär ett meningslöst 

 

krig ? för står du inte att det är fel när nästan hela värleden säger 

i från ?hur mycket krävs det att förstå att det du gör är fel ? backa 

 

svälj din stolthet innan du driver ett helt folk på flyckt till svält 

på den mark dom tog sinna första steg i sin ungdom skrämer du

 

nu i väg på flyckt generationer i sin ålder långt hemifrån 




Fri vers av den nakna poeten
Läst 90 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-07-21 12:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

den nakna poeten
den nakna poeten