Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Cedwin Sandanam är körledare i Tensta Gospel Choir sedan 2005


Cedwin Sandanams sommarprat i P1

Cedwin undrar om det är hans brustna familjeband som har fått honom att bilda kören. Vi är så bräckliga och behöver varandra. Hans föräldrar höll inte ihop. Inte heller han med sin fru.

När han kommer till kören förtrollas han. Det är här pusselbitarna i hans liv börjar falla på plats. Han är inte kristen men blir. Och ändå lovar han dyrt och heligt att han inte ska kräva av någon att vara kristen för att vara medlem.

Han vill bli en brobyggare. Ändå känner han att han inte räcker till. Trots att kören är en succé. Men är det han som har klarat det. Eller är det något annat?

Han är en känslomänniska. Han trivs inte med tankar och måste leva livet i känslorna. Det är något som alltid fungerar. I alla fall fungerar det inte annars.

När han ändå ger i sig in i tanken och vill starta ett värdegrundsarbete i kören blir allting kaos. Månader av arbete går åt, men ingenting blir bättre, tvärtom känner sig många främmande inför kören. Till sist ger han upp och styr tillbaka på känslospåret.

Han fortsätter brottas med tanken på att tänka. Han kan inte stå för det han säger under konserter. Eller kan han det? Han vill hjälpa publiken att förstå vad de sjunger, ändå vill han bara låta sången tala, direkt till hjärtat.

Efter ett fint sommarprat är det som han vill säga att han har tappat tråden. Han vet ingenting. Det är det enda som han vet. Eller så vet han kanske att alla måste vara sin egen. Eftersom det är respekt.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Bengt H VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-07-21 14:10



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Å, så fint du har skrivit om C.D. - sommarpratare o körledare - - -
det finns något genuint mänskligt i
att låta "liv o lust" styra - - - och ord kan vara svåra att leva upp till, de kan står som soldater med skyldrat gevär; Giv akt - vem kan då slå an tonen så att pusselbitarna i ens liv faller på plats?
- Tack för den här essän/recensionen!
2022-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Bengt H
Bengt H VIP