Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Gömda Förvandlingar


En man vid namn Jonny

Han hette Jonny och var ifrån landsbygden

Han ville vara en folkets man åt sina fans

Han var den mest kända mannen i trakten

Han skrev och sjöng aldrig om sånt

Han varit med om utan han hittade mest på

Innehåll i sina texter för att blidka sina fans

De som hörde honom sjunga kunde känna

Igen sig i hans attityd och texter han skrivit

Han sjöng om alla män han dödat

Och om alla sina år han suttit i fängelse

Om hur mycket han brydde sig om fattiga

Det ansågs av en del att han var en hycklare

Som bara hittade på sånt han påstod sig ha gjort

Andra kallade honom fuskare som inget eget

Kunde prestera i sina texter han skrev

Andra tyckte han var en hjälte och räddare i nöden

Som stod upp för svaga och fattiga i samhället

Delade meningar rådde bland fans om hans rykte

Och ingen av dem gav med sig med att ha fel

När Jonny fyllde 50 ordnades det en jätte fest

Till hans ära för att hylla honom och hans verk

En man som inte var bjuden på festen kom dit

Och hade med sig en pistol i fickan

När tillfälle infann sig sköt han Jonny

Mitt i huvudet inför alla hans fans

Han tog därefter sitt eget liv och sköt sig själv

Han lämnade ett brev efter sig som hittades senare

Där det stod att fuskare och hycklare ska straffas hårt

Och att han hatade Jonny men ville bli lika känd

Och därför valde att skjuta sångaren Jonny kallblodigt

Inför alla andra utan barmhärtighet eller nåd

Så slutade historien om Jonny från landsbygden

Som bara blev 50 år gammal här i livet

Minnet av honom lever ännu kvar bland hans fans

 

Taleptox Skrev

Den 20220721

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 86 gånger
Publicerad 2022-07-21 16:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP