Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Social kompetens

ännu en flumfloskel

låter nästan vetenskapligt
som en yrkesterm eller stämpel

häftklammer i
platsannonsernas
jargongmanualer

betyder olika saker
beroende på vem du frågar

nån säger
förmågan att kallprata

nån säger
kunna sälja

nån säger
foga sig i gruppen

nån säger
vara trevlig

nån säger
inte vara visselblåsare

nån säger
svär inte

nån säger
stick inte ut

nån säger
vara ja-sägare

nån säger
visa hänsyn

nån säger
vara positiv

nån säger
säg aldrig emot chefen


jag säger
det precisionslösa
har syftet makt
sortera bort
skapa mähän




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-07-22 15:42



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Upprepningstekniken liknar den klerikala och politiska retoriken och fungerar effektivt som en underbyggande exempelsamling på motsatsen till textens budskap.

2022-07-22
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP