Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är fria tankar och åsikter. Är inte utbildad men har erfarenheter. till syvende och sist.. det är fria tankar... Deal with it...


När du är empat

När du är Empatisk

blir ditt goda hjärta en fotboja

DU bryr dig om

sedan mår DU bra av att hjälpa

men detta är samtidigt svagheten

att så många vill och kommer med beräkning, att utnyttja dig

Falska vänner

sociopater

psykopatiska chefer

alla uppskattar dig, så länge du är användbar

lika snabbt kritiseras du 

kallas lat, bekväm, egoistisk

Du får INTE vila, återhämta

ens ha egna drömmar och mål om de inte kan utnyttjas

så många som vill klättra på din rygg

din kunskap

din energi

stjäla äran av ditt slit och arbete

använda din framgång och ta äran av den med

till och med stoppa din karriär eller sabotera på alla sätt möjliga

Att vara en Empat är en förbannelse och en gåva

men DU måste avgöra vem DU ger .. vem DU slutar tillåta ta

där ligger utmaningen

Måste sluta vara andras verktyg

Sluta vara en duktig idiot

Sluta vara så jävla hjälpsam

Sluta vara så jävla snäll

var Empatisk mot dig själv först...

där ligger min egen uppgift och läxa idag

 




Fri vers (Fri form) av Nikolai Jungsin VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-07-23 11:57



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
Texten håller från det första ordet till det sista, och den är säkert mer sann än vi vanligtvis vill inse. Jag tänker att Homo Sapiens behöver 200 000 år till innan vi kan skaka av det Du skriver om.
2022-07-23

  Öknens Ros VIP
Att upptäcka att man utnyttjas ger en bitter eftersmak.
2022-07-23

  överlevaren VIP
Det är inte alltid av godhet att vara god när det utnyttjas av energitjuvar.....
2022-07-23

  angela Täubert fd Jansson VIP
Amen till detta. Så bra beskrivet!
2022-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP