Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Gömda Förvandlingar


Verklighetens magi

En vacker dag drar jag mig undan

Bort från drömmars chimära värld

Jag drunknar i all mångfald av händelser

Min existens fördjupas i ensamhet

Tiden tickar obönhörligt på

Varat klingar i all sin prakt

Så länge som jag kommer leva

Kan du se mig stå där i nyans

Med en tillförsikt om att livet tar slut

En vacker dag när solen slutar brinna

Kan vi uthärda tillvarons mångtydighet

Utan att förgås av vår oro förtidigt

Rädsla för förtidig undergång dränerar livet

I fördjupande känsla av att finnas till

Existensen manifesterad i

Den tredimensionella verklighetens magi

 

Taleptox Skrev

Den 20220724

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-24 06:42



Bookmark and Share


  Taleptox VIP
Nej, dikten är en omfamning av verkligheten ur ett ironiskt perspektiv. Och ej en flykt från verkligheten som eskapism betyder. Men tack för kommentar ändå.
2022-08-06

  Lustverket VIP
Tänkvärda insikter!
En sund form av eskapism uttryckt med fina rader.
2022-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP