Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ligga kropp


Spikmattan i ryggen öppnar flödet
av endorfiner

På magen ligger Jorge Luis Borges Labyrinter
utvikt,
de första bokstäverna försiktigt förmodade

Huset gråsusar sin nattsång, långt inne

Anna ligger kropp
en bra bit ute till vänster i sovriktningen,
på god väg till sin nattandning,
som jag inte misstar

Stora Drömskeppet kastar förtöjningarna,
seglen hissade

Kropparna härinne håller tiden lyftad,
läppjar årgångsår,
långt upp i ålderstrapporna

Något håller sig stilla
i läslampans ljusstrut

De som hittar på gudarna ligger bi
i alltings utkant

Regnbågarna har inget med förbund att göra,
även om det är en vacker tanke

- men han som formgav Norge fick en plakett,
det vet vi!




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 67 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-24 11:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP