Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sista strofen är inspirerad av Bodil Malmsten


Min vän

En egensinnig person han var
i minnet han finns kvar
hans åsikter gick på tvärs
ända till sista vers

Vi var oense i nästan allt
om det var varmt eller kallt
om det var snö
eller tö

Vi ändå gillade varann
nöje i motsättningarna fann
skönt med någon som inte håller med
och ger klart besked

Motsättningarna gav stimulans
om alla problem som fanns
lösningarna var många
men svåra att fånga

Tag ett bloss & glas rött
för min vän som har dött




Bunden vers av Kungskobran VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-07-24 17:51



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
intressant och utveklande när man kan vara både vänner och oense - det är nog inte så vanligt tyvärr -
2022-07-26

  Marita Ohlquist VIP
En fin text om långvarig vänskap trots olika sätt att vara och tänka.
2022-07-25

    Music mind VIP
Det är nog att vi är olika och oense som gör livet intressant.
2022-07-25

  Lottie Ålhed VIP
Tänkte på Bodils dikt när jag såg din och såg sedan att hon inspirerat till denna dikt . Fint.
2022-07-24

    Sefarge VIP
Äkta vänskap kan
tåla Olikhet? Utan
att behöva slicka
stjärt dag i ända?
;)




2022-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP