Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnet

Minnet är av förunderlig sort
saker tappas helt plötsligt bort
hur ska man veta
var man ska leta?

Och jag undrar vad som egentligen hänt
när jag ställt minnesdörren på glänt
minnen som framkallar tårar
minnen som värker och sårar.

Men för att inte då bli besviken
plockar jag fram ifrån minnesbutiken.
den goda minnesmusiken som spelar
som fyller mig helt och som läker och helar.





Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2022-07-24 23:38



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Vart har jag lagt glasögonen nu då? Känns igen va...
2022-09-05

  Kajan VIP
Här blir minnets nyckfulla natur synlig, och det kan vara som att beträda ett gungfly; en tröst är att få tag i några goda till och från.
2022-08-09

  Respons VIP
Minnets funktion till tröst och förtret. Med tiden känns det som att minnet både begränsas och förändras. Mycket intressanta tankar i en välformulerad dikt.
2022-08-02

  Olof Lagerhorn VIP
En skickligt utvecklad och hoppfull text kring något så närvarande men ändå undflyende i våra liv som minnet.
2022-07-28

  Susen VIP
Orden flödar här i positivitet som minnesmusik att luta sig emot. Fint!
2022-07-28

  Monika A Mirsch VIP
WAU, vilken utmärkt text, fantastiska ord på vägen ... Yes, du är super!
2022-07-27

  Blomma-Stjärna VIP
å, så fin dikt - den tar jag direkt till mitt hjärta!
2022-07-26

  Niliboy
Så fint DIKTr du!
2022-07-26

  Lehva VIP
Mycket innehåll i en rytmisk text som avslutas med envisheten i att bestämma sig: att våga/kunna välja glädjen.
Snyggt.
2022-07-25

  BenGust VIP
Den bästa banken kan många gånger vara minnesbanken. Det man lägger in där kan förädlas och bli som årgångsvin. Visst kan räntan ibland lysa med sin frånvaro. Men det riktiga pärlorna ger så mycket mer.
2022-07-25

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att vända det negativa till det positiva.
2022-07-25

  Öknens Ros VIP
Minnet en förunderlig "uppfinning", ibland funkar det inte alls.
2022-07-25

  Kungskobran VIP
Tänker på melodin ”Räkna de lyckliga stunderna blott” med Jules Sylvain när jag läser din fina dikt
2022-07-25

    Sefarge VIP
Jaa.Minnesbyrån huserar
många känslor hos var
och var annan
minsann!
;)


2022-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP