Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allting är relativt, här kommer ytterligare ett bevis på det. Tillhör "Ruiner".


Minnet av en skorsten


På den tiden var det lätt
att cykla från nutid

till dåtid och tystnad
Det var bara att
passera en udde
inte vilken udde som helst, utan

Raukudd

svänga till höger vid Storugns
och vips

så var den där

Skorstenen som höjde sig över slyn
skorstenen utan hus
skorstenen med sin dåtid
och Vitärtskällan

Vart tog dåtidens nutid vägen.



18/7 2022




Fri vers (Prosapoesi) av Lena Söderkvist VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-07-25 22:22



Bookmark and Share


  Glitträ VIP
Tänkvärt innehåll på inramning dåtid som nutid. Du lyckas fånga intressant helhet med ditt bildspråk i texten.

2022-07-26

  TrollTörnTrappan VIP
"dåtidens nutid" efterfrågad - vilket spännande och skönt perspektiv!?!
2022-07-26

    Music mind VIP
En vacker, men samtidigt sorgesam observation av landmärkens varande och upphörande.
2022-07-26

    ej medlem längre
Väldigt vackert, särskilt raderna om skorstenen. Jag fick en tydlig, lite sorglig bild framför mig även fast jag inte känner till vilken plats som skildras.
2022-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP