Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vändpunkt

Jag saknar flower-power tiden
vänsterkollektiven
bokcaféerna

gatustånden med linssoppa
rosen i gevärspipan
"all you need is love"

mina egna tonår
saknar jag inte
tvärtom är jag tacksam
att de är över

jag var som fastsatt
i något slag av socialt fanstyg

jag satt fast
som en räv i en rävsax

svor en avgörande ed
blev ett näbbigt trots
bevingad med visshet

för verklighet
och skaparglädje
är det aldrig för sent

det är aldrig för sent
för det väsentliga rum

tingel-tangel
scenbyte









Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-07-25 23:35



Bookmark and Share


  Respons VIP
Vi behöver minnas tiden då det fanns en aktiv fredsrörelse i Sverige och i världen - den behövs i högsta grad väckas nu när vi stängt in oss i en kärnvapenallians.
Intressanta vändningar mellan det privata och samhälleliga perspektiven.
2022-08-02

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om en tiden som var och tiden som är.
Bra att du även skriver att det aldrig är för sent, uppmuntrande för dom som är på väg att ge upp.
2022-07-27

    Lena Söderkvist VIP
Det mest värdefulla är det aldrig för sent för så länge man lever, det är det som är livets nåd. Bra saker, som kärlek, förmågan till ånger, nyfikenhet, generositet, och så skaparglädjen som du nämner, kommer tillbaka och berikar omvärlden ideligen. Bra att du sätter fingret på det. Fler borde göra som du.
2022-07-26

  Kungskobran VIP
Hippie tiden var kul, bodde i Kalifornien på den tiden och var hippie på weekends
2022-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP