Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du ska veta

Du ska veta
vad Zagros-bergen är!
De är en stor del av din
civilisations historia
Så länge sen att den
tills nyligen glömts bort
I tusentals år kämpade
vår civilisations städer,
från de första
till de stora legendariska,
mot horder av barbarer
från Zargos-bergen
I tusentals år slogs de tillbaka
eller erövrade en stad
och blev själva civiliserade
Du min vän lever i en
civilisation skapad av allt det
Det du tycker är rätt eller fel,
vacker eller fult,
hela ditt beteendemönster
är starkt påverkat av de städerna
och barbarerna från Zargos-bergen




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 113 gånger
Publicerad 2022-07-27 12:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner