Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför inte (Min kamp 2.22)

Hemma från fjällen.

Underbara, fantastiska fjällen.

Ja, jag tänker på den långa resan

med bensindriven bil.

Den långa, onödiga bilresan.

Jag har varit i fjällen förut,

det behöver inte upprepas.

Jag tänker på vad bensinen kostar,

jag tänker att den borde kosta mera

(för onödiga resor).

Jag tänker på alla svepskäl,

hur jobbigt det skulle vara 

att resa kollektivt med all packning

och om tåget blir försenat/inställt?

Underbara, fantastiska fjällen.

Varför ska jag, just jag, avstå?

Varför inte? Ja, varför inte?




Fri vers av Aloisia VIP
Läst 60 gånger
Publicerad 2022-07-27 22:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP