Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skapa eller inte skapa

Jag var fascinerad
av en myckenhet som barn
gråsuggor, humlor, hårklämmor

jag hittade drömmar
när jag kröp
med näsan nära marken
och jag älskade att bli lyft
nära fönstret
och få se rakt in i himlen -

barndomen gick
och plötsligt måste jag duga
på ett speciellt sätt
som inte var mitt eget

blickens förundran inför snigelns bo
örats vakande i regnets dripp-dripp-dropp
allt planlöst flanerande
var plötsligt inget värt
alla nödvändiga timmar
längs mossiga stenklädda stigar
var att räkna som skolk

mitt ödesdigra fall
från hem och skola
gick till barnpsyk

drog och diagnos
vita korridorer och rum
med doft av desinfektionsmedel

år efter år förflöt
hjälp ut fanns ej att få
i fångenskap

till slut krävde min unga kropp
att jag bröt mot all denna upplösning
och jag sökte
och jag fann
ett hål
i verkligheten

och jag föll ned
i Underlandet
där mitt eget skapande
tog plats

och allt blev annorlunda...















Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-07-28 00:59



Bookmark and Share


  Respons VIP
Jag kommer att tänka på allt som vi förlorar av känsla för naturen och dess lagar i vår krampaktiga jakt efter effektivitet och pengar och hur fattiga vi blir som människor på resan. En viktig dikt som får mig att tänka efter och besinna mig förhoppningsvis.
2022-08-02

  Marita Ohlquist VIP
Berörande om en vingklippt fågel som åter flyger med fria vingar och njuter av sitt liv med skaparglädje och kreativitet.
Heja dig.
2022-07-29

    Lena Söderkvist VIP
Finns det någon som egentligen passar in enligt normen - det tror jag inte. Konsten är i alla fall medicin, det har du så rätt i.
2022-07-28

  Rise Little One
Livet blir mer intressant när vi låter skapade förmågor flöder fritt i tillvaron.
2022-07-28

  Kungskobran VIP
Skrivandet är vår räddning
2022-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP