Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skärvor

Jag föddes igår
Lades mot din panna
Vallmon vildvuxen
Som namnet på gatan
Där vi bodde
Igår föddes jag in
i ditt leende
Ditt varma vallmoröda
leende
Språket bars fram till mig
från världens alla hörn
Jag greppade tag i ett och
Idag är en vacker dag
Fast i morse kändes luften
höstlig
Du försvinner ut i ingenting
Mina ord betyder inget längre
Allt far förbi
Jag vill skrika:
Ser ni inte att jag lider
Vaknar mot golvet
Natt eller dag, änglaspel
Höstluft
Mitt ansikte brinner
Jag lyfter upp dig med för små
händer
Barnets för små händer
Jag föddes igår
Idag ska jag dö och leva
däremellan
Livet hopföst som en flock
tama djur
De är inte farliga, inget är farligt
Vilar mot din panna
Vallmon växer vilt
Skärvor av meningsfullhet




Fri vers av Christoffer Bergström
Läst 77 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-07-28 15:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Bergström
Christoffer Bergström