Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
23 mars 2022


Swedenborgs himmel

I himmelen blottas
våra själsliga förhållanden
av vår inre natur.

De enda gränser som existerar
är graden av kärlekens glöd,

hur nära Gud vi svävar
i vår själsliga sfär.

Det enda avstånd som existerar
är hur nära vi är Gud.

Här i himmelen
är vårt inre ansikte vårt yttre.

Vårt ansikte är borta,
i stället blottar vi själen,
för det är allt vi är.

Det går inte att gömma vår sanna natur,
för det syns i avståndet till Gud

och ingen här dömer,
för då faller de åter bort
från Hans närhet.

För det är endast de onda
som portas från paradiset
och känner smärta i Guds närvaro.

Det tillståndet kallas för Helvetet.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-28 16:08



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Ett lovvärt men onödigt försök att poetisera Swedenborgs teologi, som han redan nedtecknat i ett slags poetisk form.

2022-07-28
  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP