Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Gömda Förvandlingar


De skuldlösas palats

Med hemliga fördomar kryps det fram

Med Långsamhet tar de hand om de labila

Säger man att man klarar sig själv

Ifrågasätts man och körs i botten

Med kompromisslöshet drivs människor

Till galenskap och personliga trauman

Utan förankring i verkligheten

Med drömmares visioner kränks en människa

Med dåliga beslut som tar bort en människas

Mänskliga humana sida från realiteten

I de skuldlösas palats härskar en dold makt

Som förgör relationer mellan människor

Och driver människor till ensamhet

Ensamma själars mänsklighet ifrågasatt

Av moralistiska principer som tär på relationer

Med absolut hägring i öknens oas

Förvillar makten oss till personliga trauman

Bitvis och stundtals öppnar sig möjligheter

Till förlåtelse och försoning I de skuldlösas palats

 

Taleptox Skrev

Den 20220729

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 80 gånger
Publicerad 2022-07-29 06:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP