Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Gömda Förvandlingar


Låt människor leva

Det finns de som vill hänga andra

Trots att de vet mycket är de snabba

På att ytligt fördöma och andra klandra

Dödsstraffet avskaffades 1921 i vårt land tack och lov

Annars hade de väl förordat hängning

Av Kungen och hans fru i slottets hov

Utan bevis framförs det grymma önskemål

Om införande av tortyr och dödsstraff

Att det är billigare än annat straff om man är snål

 

När de hör talas om en medial nyhet

De vräker ur sig oanständigheter utan dess like

Opponenter förklaras som dumma i huvudet

Och kan hittas misshandlade i ett dike

Låt människor leva till sin sista dag

Av mänsklig human anständighet på stället

Återinför inte dödsstraffet i lag

Ett misstag det vore för välfärd i samhället

 

Taleptox Skrev

Den 20220730

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-31 06:20



Bookmark and Share


  rostspik VIP
De som förespråkar dödsstraff får man nog betrakta som juridiska analfabeter.
2022-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP