Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"GUDS" VISSLING

Att tro på "Gud" är inte någon gissning, 

som sannolikhet, som alternativ.

Nej, tron är gåvan för ett inre driv,

en uppenbarelse till stark förvissning.

 

Den icke troendes kritik och gissling

är given från ett annat perspektiv;

att verkligheten är konkret och objektiv

och kontrollerbar i maskinens gnissling.

 

Om tron på "Gud" för dig är tankens Ouisling,

förrädaren i utvecklingens kliv,

försök ändå att lyssna in "Guds" vissling!

 

Var inte rädd att verka dum och primitiv!

Erfarenheten blir ditt teleobjektiv.

Att tro på "Gud" blir inte någon gissning.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-07-31 15:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP