Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bittert

Att missa att hamna på topp
i ett penningstint spel
är någon annans fel.
Det förklarar en sådan flopp.

Och har man förlorat ett vad
så beror det på fusk
av någon elak slusk.
Nej, aldrig får man vara glad.

När man inte lyckas bli vald
till det man trodde på,
vill man inte förstå.
Den oförrätten är svårsvald.

Nej, otur får man leva med,
det är livets läxa
och tycks bara växa.
Det går aldrig upp, bara ned.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 75 gånger
Publicerad 2022-07-31 10:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström