Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Emo

 

Glider fram

och sätter en fot framför

den andra.

Jag går alltid ut,

men bara på kvällen.

 

Svarta jeans

och solbrillor.

Jag är ansiktet utåt

för psykisk ohälsa

och de kallar mig

för Emo.

 

Ni som vägrar att förstå 

allt det som pågår inuti,

en människa.

Ni som aldrig kan ta in

alla nyanser av svart.

 

Ni kallar mig för Emo,

ett emotionellt 

missfoster.

 

Men det finns

dom som förstår. 

Dom som läst

samma böcker som jag.

Hört samma sånger

och upplevt samma konst.

 

De som också greppat pennan

till vapen och försvar.

Skrivit av sig den där känslan,

av obehag som ständigt

förföljer den som känner sig annorlunda. 

 

Färgat svart hår

och Dr Marten-kängor.

Jag är ansiktet utåt

för psykisk ohälsa

och de kallar mig

för Emo.

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Glöden VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-07-31 18:25



Bookmark and Share


  Tomas Karlsson VIP
Starkt!

Bokmärker den!
2023-09-14

  Tzendia
Väldigt bra, känner igen mig otroligt mycket.
2022-08-07

  överlevaren VIP
Starkt ordat!
2022-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Glöden
Glöden VIP