Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Häxan Virrditt och sagoportalen

. Jag ska berätta om hur jag upptäckte att det finns sagoportaler. Du läste helt rätt! Det finns sagoportaler överallt, man måste ha fantasi för att hitta dem och för att ta sig genom en portal.
I Halmstad till exempel finns det en sagoportal. Den ligger i en park nära slottet. Jag upptäckte det av en slump. En dag var jag ute och flög i soluppgången. Det var vår och trädens knoppar skulle slå ut. Jag hade sån snuva och nös flera gånger om. Det var så illa att kvasten fick hicka. Den har faktiskt inte slutat hicka än. Det är därför den heter Hickan. Kvasten blev helt snurrig och började störta neråt. Ni förstår säkert att jag blev livrädd. Jag skrek som en galen katt när den störtade rakt ner i en damm. Dammen ligger mitt i slottsparken men kullar och träd runt omkring.

När jag skrek började en gammal tratt spela musik i takt till mina skrik. Den där fåntratten är tydligen ett konstverk, konstig är den i alla fall. Mitt dammen står en stor ring, det är också ett konstverk. Ser mest ut som en nolla tycker jag. Eller som en åtta, för nollan speglar sig i vattnet.

Några änder som simmat runt i dammen flydde skrikande därifrån när jag störtade ner mot vattnet. Nu blir jag alldeles genomblöt och den här tokiga kvasten går väl sönder, tänkte jag.
Hjälp! Vid alla sagor och magiska under, HJÄLP! Dumma kvast fungera och rädda mig, ropade jag.
Jag försökte desperat få kvasten att sluta hicka. I samma stund som kvasten nuddade vattnet såg jag att en solstråle träffade vattnet. Ringens spegelbild började glöda som gyllene eld. Jag blundade och kvasten hickade vidare, rakt ner i den glödande ringen.

Nu ska ni få höra vad som hände… När jag kom upp på andra sidan nollan, alltså den där ringen mitt i dammen, var jag alldeles torr.
Men något hade förändrats runt mig. Jag var inte längre i Halmstad. På kanten till nollan satt en lit4en gubbe. Han skrattade och spelade fiol. På gräsmattan och på kullarna dansade massa älvor. Två troll var det där också. De gjorde kullerbyttor och brottades. Ovanför slottets tak tyckte jag att jag såg en drake. Men det var väl inte möjligt… eller? Då insåg jag att jag hade kommit till sagolandet. Det var så jag upptäckte att det verkligen fanns sagoportaler.

Visste ni att sagolandet faktiskt ligger mitt ibland oss, man måste bara använda en sagoportal och fantasin för att ta sig in i sagornas fantastiska värld.
Prosa (Fabel/Saga) av Qvinn n'Lion
Läst 110 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-07-31 22:05Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Qvinn n'Lion
Qvinn n'Lion