Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den strängaa teorin


Svavelstickan och Ljuset innanför

Den brinner inte klart,
den stränga teorin,
det är nåt uppenbart
med vekens paraffin.

Ser lågor livligt dansar
just som timmarna blir färre,
de sträcker sina lansar
upp emot sin ädle herre.

Och handen med sin sticka
den drar sig tyst tillbaka,
jag fortsätter att dricka
då, lågan börjar skaka .

Jag talar från ett fönster
till världen utanför,
hur ljus i livets mönster
väl blossar upp och dör.

Hur svavel blir till gnista
och hur stickan lidsamt brinner,
och de man minst vill mista
slocknar och försvinner.

I sista stund blir lågan
så räddat av ett ljus,
förlänger blott en plåga
i förgänglighetens hus.

Men den brinner inte klart
den stränga teorin,
det är nåt uppenbart
med vekens paraffin.




Bunden vers (Rim) av Jaramald VIP
Läst 107 gånger
Publicerad 2022-08-01 07:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP