Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En droppe gör skillnad

En enda droppe hopp och omtanke

Har förmågan att dränka ett helt hav

Av sorg och förtvivlan

 

Ty ibland en liten gnutta ljus

Mitt i allt det mörka och kalla

Allt som behövs för att göra skillnad

 

Så sprid alla vänliga ord och handlingar

Likt blomblad för vinden

I en vacker färgkaskad 

 

För det är dessa vi alla behöver höra

När det känns som om vi drunknar i tvivel

Och har tappat bort allt hopp

 

Så låt den där enda droppen

Den som bär på hopp och omtanke

Få dränka havet av förtvivlad sorg

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-08-05 06:26



Bookmark and Share


  Evelyn Falk Möller VIP
Underbart uppmaning till oss alla. Ett vänligt ord, ett litet leende kostar ingenting att ge, men betyder så mycket att få.

Vacker dikt.
2022-08-07

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en liten men viktig droppe som gör livet lättare att leva.
2022-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP