Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Inte undra på" upprepar sig


Hur gärna
skulle inte processen avstanna,
cirkulera
som dallret av en cymbal

- men varenda korn
av sanning,
varenda uns
av sunt vett
packar kvanta av ljus
med oavlåtlighet

Vingarna fälls ut från utgårdsstängslet,
och hösten börjar

Utan konversation faller orden

Marken tillgodogör sig ljudet av tåg
som aldrig stannar

Traverser vilar
i gamla arbetares och alpinisters minnen

Taken ligger och trycker
i bergsbyarna

Överlevnad silar genom dagen

”Inte undra på” upprepar sig
i insikterna

Katedrarna kongresserar,
minuterna tickar i ouppstigna sängar

Man bevarar sig väl,
till ingen nytta

Blyertsen far lealös
över dagbräckningen,
tills allt återgår till antingen sömn
eller håglöshet

Allas samlade dagar
ligger och pockar

Metoderna muttrar
i handhavandena

Bortseendena ler snett

Förmiddagarna kan inte behärska sig;
väller fram över stock och sten,
präst och prelat, feg och kavat

Folk släpas bort på rygg,
åt alla håll,
som piskrappade

Kedjereaktionerna slår vilt omkring sig
i metallisk ilska

Bakom tillbörliga ansikten
vrider sig åthävorna
religiöst

Man tror sig,
man gör våld på,
man törstar och hungrar,
man lutar åt,
man gör antagandena en tjänst

Efter tolvslaget
snubblar dagens dikt
genom riket

Sedan är det bara att stå på sig,
tills återverkningarna sugs ner
i aftonens slukhål
medan slaktavfallet stiger näringsstridskrafterna
över horisonterna

Klimatkrigens utfästelser
kommer att infrias

Nyhetsuppläsaren rabblar teleprinteraktigt
sin entoniga ramsa, fågelfröad

Liknöjda ler de döda

Orden ramlar ut
i fallande ordning,
och nya lagar
pryder straffvärdena

Tacksamheten gurglar grötig under fötterna

Ibruktagandet bunkrar handhavanden

Vård och omsorg dansar pardans
så ejakulationerna står som fontäner
bakom bryggarbilarna

Vildmarken tränger sig upp
ur träsken, pigg och pilsk

Skåningarna får hemspråksundervisning

Färska siffror
kommer nu på morgonen:
Majoriteten av de apkopplade
går rövärenden

Shanghai ligger på på nollstrecket

Åsikterna ligger och trycker
precis under ytan




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 88 gånger
Publicerad 2022-08-01 13:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP