Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kintsugi är en japans konstform där man använder ett naturligt lim för att laga något som är sprucket och sen målar sprickorna med guld. Tsundoku är ett japanskt ord för när man köper mycket böcker som hamnar på hög i någon form av estetik men olästa.


Kintsugi & tsundoku

så slet jag tag
för att inget är för givet
kan inte längre ta saker dag för dag
tårarna rymde snart känslolivet
mellan oss i sängen
avvek dina blanka ögon
ur våra innersta kärl
att smälta i vår gemensamma sfär
en damm som släppte taget
när jag omedvetet sa
-och jag
jag vill inte längre dö,
omedelbart
fingertopp mot kinden rör
varför kommer tårar
varför gör det ont
när sprickorna sluts
efter en naturlig slutsats
av smärta i själen
en livstid samlad tsundoku däruti
svetsar nu sprickorna i hjärtat
med guld
kintsugi
hur kan jag falla i bitar
av att säga det högt i ängslan
känns ändå fel
så ovan vid
den främmande känslan
av att åter bli något helt




Fri vers (Fri form) av Honungsgrävling
Läst 104 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-08-01 20:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kintsugi att laga med guld. Tålmodigt. Så fin metafor och så vackert ord.
" den främnande känslan/ att åter bli något helt". Mkt mkt vackert och sant

2022-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Honungsgrävling
Honungsgrävling